Boerhof Projectinrichters verovert de BVP-Award

Op donderdag 12 oktober 2017 organiseerde de Branchevereniging Projectinrichting de tweejaarlijkse Dag van de Projectinrichting. Tijdens deze bijeenkomst werd de zogeheten ‘BVP Award’ uitgereikt, een prijs voor het meest prestigieuze projectinrichtingsproject.

Leden kregen in de afgelopen maanden de gelegenheid hun project in te dienen. Een deskundige jury selecteerde drie genomineerden: Prolance Projecten en Interieurs, Mirato Interieurontwerp en Boerhof Projectinrichters. Als winnaar kwam Boerhof uit de bus. De projectinrichters uit Heeten gooiden hoge ogen met hun inzet voor het project: Openlucht Museum te Arnhem.

Het betreft de ‘Canon van Nederland’, een presentatie van de geschiedenis van
ons land van ‘hunebed tot heden’. De jury prees de gedrevenheid waarmee dit complexe project is uitgevoerd. De geleverde kwaliteit is erg hoog en daarvoor is veel wilskracht, lef, creativiteit en onderzoek nodig, aldus het juryrapport. Boerhof dacht actief mee met de opdrachtgever en kwam met suggesties voor o.a. het printen van foto’s op het pvc (vinyl) voor een hoge levensduur van de vloer. Duurzaamheid stond hoog in het vaandel. Zo werden o.a. de snijresten van het pvc en marmoleum apart verzameld en geretourneerd naar fabricant Forbo voor recycling.

De creativiteit die Mirato Interieurontwerp voor het project Massive Music toonde, verraste de jury eveneens op aangename wijze en werd beloond met een tweede prijs. Ook het project NIBC bank te Den Haag, van de winnaar van de derde prijs,  Prolance, maakte indruk. De jury roemde het vloerenplan en de rust die het ontwerp uitstraalt.