Dag van de Projektinrichting

Dag van de Projectinrichting

Dit jaar was de Dag van de Projectinrichting soberder ingericht dan de laatste jaren. De inschrijving bleef beperkt tot de leden van de BVP; het programma was tevens eenvoudiger opgezet.

We kozen voor een kennismaking met de Maeslantkering en 2e Maasvlakte. Bij de Maeslantkering werd een korte presentatie gegeven over de achtergronden van de aanleg van deze kering in de Nieuwe Waterweg. Ter plaatse kregen we nogmaals uitleg en werd alles duidelijk. De bezoekers waren onder de indruk van de enorme afmetingen en van de techniek die hieraan ten grondslag ligt.

Dag van de Projectinrichting

De kennismaking met de Tweede Maasvlakte vond plaats aan boord van het partyschip De Ameland. Men zag de Tweede Maasvlakte in vol bedrijf; enorme containerschepen, grote constructies voor offshore werkzaamheden, grote erts carriers etc. De hapjes, drankjes en buffetten vonden gretig aftrek.

Er was vanuit het bestuur een puntje van kritiek: de vaartocht was te lang. Er was geen entertainment aan boord in de vorm van bijvoorbeeld een leuke spreker. Iets om rekening mee te houden bij het organiseren van de Dag van de Projectinrichting in 2017.