Van de voorzitter 2016

“Trots”

Toen ik gevraagd werd om voorzitter te worden van de BVP, heb ik direct ‘ja’ gezegd. Waarom? Omdat ik trots ben op onze branche. We maken letterlijk altijd iets moois. Saamhorigheid en trots zijn belangrijk voor het resultaat. En die twee gevoelens herken ik in mijn dagelijkse werk voor ons familiebedrijf, Ad Borrenbergs.

Ik wil me graag inzetten om de BVP naar een volgende fase te helpen. Om groei te stimuleren en ons ledenaantal uit te breiden door zoveel mogelijk branche-gerelateerde organisaties aan te laten sluiten. Van leverancier tot onderhoudsbedrijf. Met als doel: niet alleen kennis delen en informatie uitwisselen. Maar ook het uitdragen van die gezamenlijke trots. En daar hoort natuurlijk ook netwerken en gezelligheid bij. We willen geen ‘zware kost’ bieden, maar drie toegankelijke algemene bijeenkomsten per jaar. Elk lid heeft zijn eigen kwaliteiten en manier van ondernemen en dat respecteren we als branchevereniging. Binnenkort ontvangen alle leden een enquête waarin zij kunnen aangeven in welke onderwerpen zij geïnteresseerd zijn.

Het is goed dat het ‘PPI-keurmerk’ als subgroep blijft bestaan. Het is en blijft een belangrijk kwaliteitskeurmerk en een zeer bruikbare commerciële tool. Toch hebben we het keurmerk losgelaten als verplichting voor alle leden. Deels omdat we niet tot in detail de werkwijze van onze leden willen voorschrijven, anderzijds omdat onze leden ook graag meerdere certificaten gebruiken om zich te onderscheiden, zoals MVO, VCA, ISO etc.

Deze beslissing resulteerde in een directe stijging van het ledenaantal. Ik roep dan ook iedereen op om te helpen het ledenaantal nog verder uit te breiden. Zodat we voldoende budget hebben om goede bijeenkomsten te organiseren, onze leden op allerlei manieren weten te ondersteunen en vooral de branche op professionele wijze kunnen vertegenwoordigen.

We kijken dan ook met veel plezier terug op de Dag van de Project Inrichting op 15 oktober jl. Een goed bezochte bijeenkomst met veel nieuwe gezichten. De drie prachtige genomineerde projecten maakten het de jury niet gemakkelijk. Ook vanaf deze plaats wil ik Master Totaalinrichting als winnaar, maar ook Abeln Projectinrichting en Boerhof Projectinrichters van harte feliciteren met hun prestatie!
Maar wat het belangrijkste is als we terugblikken op de DPI: we hebben die dag saamhorigheid én trots voor onze branche ervaren!

Jeroen Blankers, voorzitter