Interview William Snoeren

Interview met een van onze leden: William Snoeren

William Snoeren is ons nieuwste bestuurslid. Hij is directeur/eigenaar van G&S Project; een van de leden van het eerste uur.

Kwaliteit wint altijd

“In 1994 nam ik de leiding van het bedrijf over van mijn vader. In de loop der jaren mocht ik al veel ontwikkelingen meemaken in de branche. Het belangrijkste is toch wel dat kwaliteit altijd wint. Ook in de moeilijke jaren die hopelijk achter ons liggen.”

CAO

William hoopt in het bestuur – op basis van zijn ervaring, kennis en netwerk – mee te denken over de strategie van de BVP. Hij staat dan ook volledig achter het besluit om de BVP toegankelijker te maken en het aantal leden verder te laten groeien. “Mijn ultieme doel? Dat zou een eigen cao voor onze branche zijn, waarmee de projectinrichters als officiële bedrijfskolom worden erkend. Maar ik weet ook hoe lastig dat is in de huidige markt. In elk geval begint elk doel met een eerste stap. En dat is het vergroten van het ledenaantal!”

Samenwerking

Interview William SnoerenG&S Project sloot zich dus de beginperiode aan bij de WVVR, een van de rechtsvoorgangers van de BVP. “Waarom we lid zijn geworden? Eigenlijk vanuit diezelfde gedachte: door samen te werken in de branche kun je elkaar versterken. Destijds bestond er immers nog geen samenhang tussen projectinrichters. Door ons te verenigen konden we niet alleen elkaar versterken, maar ook beter samenwerken met de fabrikanten. Die basiswaarden zijn er nog steeds. En de samenwerking met fabrikanten is in de loop der jaren alleen maar verbeterd en verbreed.

Kritisch

Natuurlijk zijn we als G&S ook wel eens kritisch geweest richting BVP. Maar het lidmaatschap heeft ons ook veel gebracht; we hebben goede contacten gelegd en veel zaken gedaan met collega’s. Zo vind ik het heel prettig dat de BVP bepaalde zaken uitzoekt, zoals op dit moment rondom de modelovereenkomst en de wet DBA. Op die manier hoef je als individueel bedrijf niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. En dat scheelt veel tijd.”

G&S Project

G&S Project biedt een totaalpakket vloer- en wandafwerking. Het bedrijf heeft de juiste kennis in huis om niet alleen te leveren, maar ook te adviseren. “Van ondervloer tot raambekleding” aldus William Snoeren: “We hebben zo’n 45 mensen in dienst en kiezen ervoor zoveel mogelijk met eigen, vaste stoffeerders te werken. Op die manier kunnen we een hoge service, kwaliteit en flexibiliteit waarborgen voor onze klanten. We leiden zelf onze stoffeerders op.” G&S Project werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, van ANWB tot Universiteit Maastricht, in heel Nederland. Partner Woonsfeer bedient de particuliere markt, alsmede de lokale eindgebruikers. Kortom, G&S Project gaat elke opdracht aan van vloermat tot complete stoffering. Want het motto van G&S Project is al 33 jaar: ”We voelen ons niet te groot voor welke opdracht dan ook.”

Kwaliteit

William heeft nog een tip voor nieuwkomers in de branche: “Wees flexibel en zorg dat je beschikt over doorzettingsvermogen. Probeer de samenwerkingslijnen te zien. Realiseer je dat je het niet alleen doet. Werk als een ‘driehoek’ samen met opdrachtgever en leverancier. En dan zul je ervaren: “Kwaliteit wint altijd!”..

Meer informatie over G&S Project: http://www.gnsproject.nl/