Welkom bij BVP

Branche Vereniging Projectinrichting (BVP) is de brancheorganisatie die zich richt op het verhogen van de productkwaliteit in de gehele keten voor projectinrichting. Het stimuleren van innovatie, het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het beheren van het keurmerk “PPI Keur” zijn de speerpunten van BVP.

Het ontstaan van BVP

Branche Vereniging Projectinrichting is opgericht op 1 januari 2005. BVP is de voortzetting van de vroegere werkgeversorganisatie WVVR. De WVVR bestond sinds 1995. Binnen BVP zijn projectinrichters, leveranciers en fabrikanten van harde en zachte vloeren, lijmen, raambekleding vertegenwoordigd.

Samenwerking in de branche

De samenwerking tussen projectinrichters en de leveranciers heeft in 2001 geresulteerd in een branche specifieke vertaling van de ISO 9001-norm met een accent op keten- en resultaatgericht werken. Deze ISO 9001-norm voor onze branche is onder begeleiding van TNO samengesteld door een werkgroep van leden, opdrachtgevers en leveranciers van lijm en vloerbedekking.

Andere collectieve successen in de branche zijn het afvalretourproject, de gezamenlijke in- en verkoopvoorwaarden, de leveranciers- en onderaannemersvoorwaarden en de oprichting van de stichting Arbitrage Projectinrichting.

Branche Vereniging Projectinrichting is toegankelijk voor alle projectinrichters en projectstofferingsbedrijven in de branche, van vloer tot wand.