Van Voorst legt de eerste Lease Tapijttegels van Desso

Bij het ROC A12 FabLab in Ede introduceerde Desso haar nieuwste concept voor de zakelijke markt, de Desso Lease Tapijttegels. Van Voorst Projektendienst is er trots op dat zij een bijdrage mochten leveren aan dit unieke en innovatieve project. De speciale Lease Tapijttegels, in dit geval de Desso Airmaster KL7812, krijgen bij een leasecontract een speciale stempel mee zodat de tegel herkenbaar is als leaseproduct. Burgemeester van der Knaap van Ede verrichtte de opening van het FabLab.

Strakke planning en uitvoering

Peter Fiering, eigenaar van Van Voorst vertelt. “Onze rol in dit project was het leggen van de 900m² tapijttegels in een wel heel kort tijdsbestek. De overeenkomst kwam onverwacht snel rond, dus moest er geschakeld worden, zodat het FabLab open kon. In het FabLab staan 3D printers, het is daarom belangrijk dat er geen stof rondzweeft. Met de speciale Airmaster tapijtegels is dat geen probleem, deze tegels houden het fijnstof vast zodat het met stofzuigers kan worden opgezogen. Binnenkort zal de 2e fase van het project starten bij de kantoorruimtes.”

Bijzonder initiatief

Dit bijzondere initiatief is een samenwerking tussen Desso en De Lage Landen. Centraal in het concept staat de circulaire economie. Een klant is niet langer eigenaar van de tapijttegels maar maakt gebruik van een dienst. Men leaset de tapijttegels die aan het eind van de levensduur weer worden ingenomen en worden gerecycled. Dit innovatieve concept heeft een grote toekomst voor zich. Wij zijn een grote voorstander van het leasen van tapijttegels en we zullen zeker bijdragen aan de verdere introductie van dit concept.