Op 2 oktober 2012 organiseerde Branche Vereniging Projectinrichting voor de eerste keer de Dag van de Projectinrichting voor haar leden en potentiële leden.  Met bijna 100 aanmeldingen was het een drukbezochte en interessante dag in het Materia Inspiration Centre in Amsterdam.

Het thema ‘Proef de toekomst’ stond centraal deze dag. De sprekers Els Zijlstra (Creative Director Materia), Kristel Leerkes-Boerhof (voorzitter PPI) en Ro Koster en Ad Kil (RO&AD Architecten) gaven ieder vanuit hun eigen vakgebied een kijk op  ontwikkelingen ten aanzien van materiaalgebruik en projectinrichting.

Materiaaltrend & inspiratie projectinrichting

Het Materia Inspiration Centre is een kennis- en informatiecentrum op het gebied van nieuwe materialen en houdt wereldwijd exposities. In dit centrum staan de nieuwste en meest innovatieve materialen tentoongesteld. Bezoekers kunnen gebruik maken van al hun zintuigen en zo letterlijk de sfeer proeven van de toekomst ten aanzien van materiaalgebruik. Een prima ambiance voor een interactieve dag. Els Zijlstra gaf het publiek haar visie op de nieuwste materiaaltrends die van toepassing zijn op projectinrichters, toeleveranciers en architecten. De nadruk lag hierbij op de kenmerken lichtgewicht, duurzaam, multifunctioneel, translucent, technotransfer en akoestiek.

Toekomstperspectieven BVP

Voorzitter van de BVP, Kristel Leerkes-Boerhof benadrukte in haar presentatie de toekomstperspectieven van Branche Vereniging Projectinrichting. BVP is een belangrijk ontmoetingsplatform in de branche waarbij kennis en innovatie hoog in het vaandel staat. Daarnaast kwamen de andere belangrijke pijlers van BVP aan bod:  ketensamenwerking, kwaliteit (PPI-keurmerk), vakmanschap, duurzaamheid, opleiding (o.a. Erkende Stoffeerder) en ontwikkeling. “Juist in deze tijden van economische crisis en onzekerheid in de markt kan de kracht van collectiviteit het verschil maken”, aldus Leerkes.

Na een met biologische ingrediënten vervaardigd buffet, waren RO&AD Architecten aan de beurt met een bevlogen presentatie. Ondersteund door ruim 500 beelden en een aantal praktijkcases, gaven zij in hun presentatie met als titel ‘RO&AD 3.0 Onze nieuwe economie’ het publiek een vernieuwende kijk op architectuur.

Op deze website vindt u tevens een fotoverslag en de presentaties en CV van de sprekers.