Tijdens de Dag van de Projectinrichting 2012 werden de genodigden toegesproken door Kristel Leerkes (Boerhof), Ro Koster en Ad Kil (RO&AD) en Els Zijlstra (Materia). Hieronder leest u kort een intro over de sprekers en u kunt de presentatie downloaden.

Branche Vereniging Projectinrichting – Kristel Leerkes

Kristel Leerkes-Boerhof is voorzitter van BVP en mede-eigenaar van Boerhofprojectinrichters. Kristel licht in haar presentatie haar visie over BVP en de positie en voordelen van het BVP lidmaatschap toe.

Bekijk https://www.slideshare.net/websols/dag-van-de-projectinrichting-kristel-leerkes-14631762

of download de presentatie.

RO&AD Architecten – Ro Koster en Ad Kil

Energiek, grensverleggend, verbindend, onconventioneel en horizon verbredend, maar ook  duurzaam, helder, enthousiast, fris, ideeënrijk, conceptueel, ambachtelijk, stijlloos en stijlvol. Wat woorden die hun samenwerking en praktijken te beschrijven. Sinds 2002 werken ze structureel samen, waarmee meer dan 30 jaar ervaring is samengebundeld onder de naam: RO&AD architecten.

RTEmagicC_ro_ad_r250112.jpgEén van hun sterkste punten is het bedenken van ideeën. Ze zijn echte ideeënmakers. Het concept is altijd belangrijker dan de vormgeving. Wanneer er een goed idee ten grondslag ligt aan een ontwerp, dan wordt het plan daar altijd sterker van. Het concept kan in alle stadia het ontwerp sturen: van uitwerking tot uitvoering. Hierdoor gaat een plan op alle niveaus één taal spreken en wordt het zowel helder en transparant, als doordacht en gelaagd. Zoek de essentie en de problematiek van de opgave op en laat ze elkaar bevruchten.

Verder zijn ze ook al een aantal jaren bezig om hun bouwwerken en producten duurzamer te krijgen. Sinds ze vorig jaar de documentaire Afval=Voedsel hebben gezien, zijn ze er van overtuigd geraakt dat de Cradle to Cradle filosofie in combinatie met hun inbreng, een betere,  economisch maakbare én vrolijkere wereld mogelijk kan maken. Ze proberen dan ook zoveel mogelijk om dit inzicht in hun ontwerpen te verwerken.

Bekijk https://www.slideshare.net/websols/dag-van-de-projectinrichting-ro-koster-en-ad-kil

Materia – Els Zijlstra

RTEmagicC_ElsZijlstra.jpgNa afronding van haar studie op de TU Delft heeft Els vijf jaar gewerkt bij Architectenbureau Kraaijvanger Urbis in Rotterdam. Daar adviseerde zij de architecten inzake de te gebruiken materialen en producten en werkte mee aan de ontwikkeling van project gerelateerde producten. Ze was vicevoorzitter van Booosting. Booosting is opgericht vanuit een gecombineerd initiatief van industrie, industrieel ontwerpers en architecten. Booosting stelt zich als doel het proces van vernieuwing en verbetering in de bouw te versnellen; daarvoor initieert en faciliteert zij ideeën en projecten op het gebied van Onderzoek, Ontwerp en Ontwikkeling.  Els Zijlstra heeft in 1998 Materia opgericht. Een inspiratiecentrum voor architecten, ontwerpers en producenten waarbij het gebruik van nieuwe, innovatieve materialen centraal staat. Het belangrijkste thema is te laten zien wat er met materialen bereikt/gerealiseerd kan worden. Over de hele wereld verzorgt Materia materiaalexposities. Els Zijlstra deelt direct en via publicaties haar kennis en inspiratie met andere architecten en ontwerpers en fungeert regelmatig als gastdocent op verschillende Universiteiten.

Bekijk https://www.slideshare.net/websols/dag-van-de-projectinrichting-els-zijlstra

of download de presentatie (7,83 MB).