Architecten en het PPI Keur

De rol van architecten bij het ontwerpen en inrichten van gebouwen is duidelijk. Creativiteit en functionaliteit inzetten om de perfecte ruimte te creëren. Voor de uitvoering van het ontwerp wilt u dan zeker weten dat de partners in de samenwerking in staat zijn uw ideeën te realiseren. Door te kiezen voor een projectinrichter die lid is van Branchevereniging Projectinrichting, kiest u meestal ook voor de kwaliteit van het PPI Keur.

Waarde van het PPI Keur

Het PPI Keur is het branche brede kwaliteitsstandaard voor projectinrichting. Met het PPI Keur garanderen projectinrichters aan architecten en opdrachtgevers een eenheid in het kwaliteitsniveau. Alleen bedrijven die voldoen aan en werken volgens de objectief opgestelde procedures. In de PPI uitvoeringsrichtlijn zijn procedures, normen, eisen en leginstructies van fabrikanten en leveranciers opgenomen.

Ook op de werkvloer dienen bedrijven met het PPI keur hun vakmanschap te tonen. De projecten worden volgens de richtlijnen gecontroleerd door een extern bureau, het IKOB BKB. De rapportage van de toetsingen zijn op te vragen via het secretariaat.

Wilt u meer weten? Download dan hier onze brochure.

PPI en bestekken

Bestekken met PPI Keur voor architecten

Wanneer u als architect het PPI Keur opneemt in paragraaf 48 van uw bestekken, weet u zeker dat u projectinrichting van hoge kwaliteit zal zijn. Lees hier alles over PPI en bestekken.