Voorwoord nieuwsbrief december 2018

De BVP is volop in beweging! Letterlijk en figuurlijk. Zo waren we op verschillende bijeenkomsten om leerlingen te werven voor het mooie vak van stoffeerder, ook wel interieurvakman genoemd. De BVP was o.a. in Zwolle bij het Deltion College, op de banenbeurs in Ahoy (in samenwerking met HMC en INretail) en op de Open Dag van het Hout- en Meubileringscollege Rotterdam (zie elders in de nieuwsbrief).

banner bvp

Het is goed om te zien dat deze promotie niet alleen door het bestuur en de werkgroep Opleidingen (o.l.v. Kristel Leerkes) wordt opgepakt, maar dat ook onze leden (zoals Prolance en R&J Boon Projectstoffering) zich hiervoor inzetten. En dat is ook noodzakelijk. Want het personeelstekort speelt in alle gelederen van onze vereniging. Of dat nu projectinrichters, fabrikanten of leveranciers zijn. De eindfase van je product moet goed geregeld zijn. En daarvoor hebben we vakmensen nodig.

Daarin zoeken we actief de samenwerking met opleidingscentra, maar proberen ook nieuwe doelgroepen te bereiken, o.a. via uitzend- en detacheringsbureaus. Het is essentieel dat een bedrijf beschikt over het certificaat ‘Erkend leerbedrijf’.

Onbekend maakt onbemind

Het valt me vaak op dat jonge mensen het vak van projectstoffeerder / interieurvakman niet of nauwelijks kennen. En telkens weer aangenaam verrast zijn door de variatie in werkzaamheden, de verschillende materialen en de uiteenlopende projecten. Ik roep onze leden dan ook graag op samen de schouders te zetten onder de ‘branding’ van dit veelzijdige vak.

Nieuwe leden

De afgelopen maanden sprak ik diverse nieuwe leden persoonlijk. Als bestuur zijn we erg blij met de groei van ons ledenaantal. Fijn dat zovelen willen bijdragen aan de versterking van onze branche en hun eigen naam daaraan willen verbinden. En natuurlijk hierdoor kansen zien voor groei en branding van hun eigen bedrijf. We begonnen met jaar met 70 leden, de teller staat nu op 88 leden. Welkom allemaal!

Tot ziens!

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Graag tot ziens op de Nieuwjaarsbijeenkomst op 17 januari 2019. Als bestuur toasten we dan graag met u op het nieuwe jaar en bespreken de plannen voor de toekomst. Meer informatie hierover volgt. Voor nu wens ik u, samen met uw dierbaren, een hele fijne kerstperiode en veel geluk, gezondheid en succes in 2019.

Lieuwe Steendam, voorzitter

Lieuwe Steendam-dambord