Even kennismaken

Nieuwenhuis.NL uit ’s Hertogenbosch is onlangs lid geworden van onze branchevereniging. Het bedrijf is gespecialiseerd in het stofvrij en stofarm prepareren, renoveren en herstellen van diverse oppervlakten zoals bedrijfsvloeren, bruggen, parkeerkelders en zelfs scheepsdekken.

“Het gaat om het wij-gevoel.”

Herbert Nieuwenhuis, Eigenaar van Nieuwenhuis en Egalizer

Nieuwenhuis.NL loopt voorop met nieuwe technieken voor het schuren, stralen en frezen van ondervloeren. Als kersvers lid van de BVP hoopt Nieuwenhuis de waardering en verwachtingen voor zijn vak te verbeteren, maar ook zijn ervaringen te delen met de branche: “Het is voor Nieuwenhuis een mooie kans om kennis uit te wisselen met andere bedrijven, een steentje bij te dragen wat betreft kwaliteitsborging en nieuwe mensen in de branche te leren kennen. Het gaat toch om het wij-gevoel.”

Egalizer

Nieuwenhuis.NL begon meer dan 30 jaar geleden. Inmiddels zijn dagelijks zeventien geschoolde mensen en een aantal inleenkrachten en zzp’ers aan de slag te gaan binnen een werkgebied dat de Benelux, Duitsland en Frankrijk omvat. Daarnaast richtte Nieuwenhuis in 1998 de dochteronderneming Egalizer op, die zich toelegt op het voorbereiden en egaliseren van vloeren. Het motto van Nieuwenhuis.NL is: ‘Resultaat optimaal, overlast minimaal.’

egalizer

Begrip creëren

“Het doel van onze aansluiting bij de BVP is meer begrip voor ons werk te creëren en daar zelf in te bijdragen. We hopen anderen te overtuigen van onze meerwaarde. Met onze expertise kunnen we ook bijdragen aan de algehele kwaliteit in de branche. Zeker in deelgebieden waar het eropaan komt een zo vlak mogelijke ondervloer te leveren, kunnen wij het verschil maken. Je kunt je voorstellen dat de ondervloer van bijvoorbeeld een ijsbaan zo glad mogelijk moet zijn. Daar hebben wij de machines voor.

Als je een tijdje meedraait in deze tak van sport, merk je dat we vaak moeten uitleggen hoe we bij onze prijs komen. Het is moeilijk te bevatten, want ja, je ziet er nu eenmaal niets van terug. Maar als je een goede basis hebt, wordt je toplaag ook beter en ben je op langere termijn voordeliger uit. Ik gebruik wel eens de vergelijking met heipalen. Die zie je ook niet terug, maar ze zijn wel nodig voor een stevig huis.

Stofarm Schaven

Uitnodiging

Daarom nodigen we de andere BVP-leden graag eens uit op een van onze projecten, zodat we in de praktijk kunnen laten zien waar onze toegevoegde waarde zit.

Tijd besparen met groot materieel

Maar ook bij de herinrichting van kantoorpanden maken we het verschil. Een tapijtlegger kan natuurlijk veel, maar wij hebben geïnvesteerd in het materieel om aan de hoogste vlakheidsnormen te voldoen. Of om snel grote oppervlakten te reinigen en klaar te maken voor de nieuwe laag. Lijmresten verwijderen op een grote bedrijfsvloer van enkele duizenden vierkante meters gaat dan ook razendsnel. Dat red je niet binnen dezelfde tijd met je plamuurmes.

Kwaliteit voorop

Herbert Nieuwenhuis pasfoto.pngOmdat wij voornamelijk werken in opdracht van andere vloerenbedrijven, zijn de bijeenkomsten van de BVP een goede gelegenheid om kennis te maken met andere ondernemers in de branche. Samen werken aan langdurige relaties en zo een gestroomlijnde keten opzetten om met elkaar te werken aan een nog hogere kwaliteit.

Daarom is het goed dat er een centraal aanspreekpunt is voor onze branche, en dat we werken aan kwaliteitsstandaarden. Het PPI-keurmerk is daar een mooi voorbeeld van, hoewel dat voor ons niet echt aan de orde is omdat wij geen eindproduct leveren.”