Speciale Nieuwsbrief voor projectinrichters in Noord-Holland 23 mei 2022

Een speciale Nieuwsbrief van de Branchevereniging Projectinrichting voor projectinrichters in Noord Holland en directe omstreken. Dat vooral omdat er pogingen worden gedaan een MBO opleiding interieurvakman in Amsterdam op te starten. U leest er verder meer in de bijdrage van onze voorzitter Lieuwe Steendam.

Opleiding Interieurvakman in Amsterdam.
Op 30 mei aanstaande van 17.00 uur tot 19.00 uur is er een bijeenkomst bij het Hout- en meubileringscollege, Arlandaweg 173 in Amsterdam waar vakgenoten uit de woon- en projectenbranche geïnformeerd worden over de start van deelopleidingen. We kunnen dan vernemen wat de plannen zijn en hoe de vakbedrijven kunnen bijdragen aan een goede start. Succes is afhankelijk van zowel het HMC als de ondernemers die deze opleiding wensen en daadwerkelijk ook kandidaten aanbieden voor deze opleidingen. Ook projectinrichters en leden van de BVP uit de regio zijn hiervoor uitgenodigd.

Lees hier de gehele Nieuwsbrief: Speciale Nieuwsbrief voor Noord-Holland

BVP Nieuwsbrief 18 mei 2022

De Nieuwsbrief van de BVP is weer uit. 2 nieuwe leden (2tec2 en Schönox) stellen zich voor, Lieuwe Steendam filosofeert als voorzitter over de toestand in de branche en wijst op het mogelijk opzetten van een MBO opleiding in Amsterdam en er wordt aandacht geschonken aan de nieuwste editie van “Bedrijfsgoed”, waarin mede de focus op de BVP is gericht. Interesse? info@bvprojectinrichting.nl.

Je leest de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief BVP 18-05-2022

Ledenvergadering BVP 19 april 2022

Op dinsdag 19 april vond de ledenvergadering van de BVP plaats in Studio Wae te Utrecht. Studio Wae maakt bijzondere kleden met geometrische vormen van productie uitval van de grootste tapijttegel producenten van Nederland, waaronder Interface, Tarkett en Forbo. Er zijn samenwerkingscontracten met deze duurzame koplopers om de levensduur van hun uitval te verlengen. Studio Wae is opgezet door Tynke van den Heuvel. Tynke was ook de gastvrouw van onze ledenvergadering. In een bevlogen toespraak en rondleiding kregen de leden alle verschijningsvormen van de kleden en de grote voorraden tapijtegels, op kleur gesorteerd, te zien. Dat alles in de krochten van het oude Pieter Baancentrum. Naast de tapijten ontwerpt Studio Wae ook circulaire bestratingen en circulaire wandpanelen.

Het was een mooie bijeenkomst, waarin ook Hassan Kaddouri, landelijk adviseur werkgeversdiensten UWV de leden inlichtte over de wijze waarop hij met zijn team samenwerkt met opleidingsinstituten om werknemers voor onze branche te winnen. Dit is een moeilijke opgave; de vijver met kandidaten is klein en het aantal vissers groot. Op alle mogelijke manieren wordt gezocht om jongeren en zij-instromers te interesseren voor het vak van projectstoffeerder. Men laat de moed niet zakken en zet door!
De presentatie van Hassan vindt men hier:
https://www.dropbox.com/s/o1iwabgulugxm2n/Presentatie%20Hassan%20Kaddouri%2019-04-2022.pptx?dl=0

 

De firma 2tec2 werd lid van de BVP

Fijn bericht in dit mooie voorjaar. De firma 2tec2, die geweven vinylvloeren voor commercieel gebruik (Belgische fabricaat) levert, is toegetreden tot de Branchevereniging Projectinrichting als nieuw lid. Hartelijk welkom; we rekenen op een mooie samenwerking.

Nieuwsbrief BVP van 6 april 2022

Een uitgebreid verslag voor de BVP leden over waar de BVP op het gebied van circulariteit en duurzaamheid mee bezig is of bij betrokken is. Een terugblik op een zeer geslaagd BVP golftoernooi in Tilburg en een oproep aan de leden om attent te zijn op het nieuwe pensioenstelsel voor hun medewerkers. MKB Nederland waarschuwt: Wacht niet tot op het laatste moment; want goed voorbereid kost even tijd!
Dit alles in de Nieuwbrief BVP, die vandaag weer verscheen.
Geïnteresseerd? U vindt de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief BVP 6 april 2022

25 maart; de beker ging naar Team Mieke de Mol

Het was een geanimeerd feest op vrijdag 25 maart. Het golftoernooi van de BVP. Heel mooi weer, meer dan 60 bezoekers, veel golfers en veel belangstelling voor de clinics. Terecht kregen William Snoeren en Mark Jongkind lof voor de goede organisatie. Dirk Dotman verwoordde dat namens alle aanwezigen.

De flights lagen zeer dicht bij elkaar in de uitslag; uiteindelijk ging de flight met Mieke de Mol, Fanc Hogervorst, Erik van Kooten en William Snoeren met de eer strijken.
De tweede plaats was voor René ter Borg, Fred van Kersbergen, Chris Noordover en Patrick Nijens, terwijl Marc van de Put, Harry van Gent, Harry van Buuren en Fedde Trinks op de voet volgden met de derde positie.

De BVP Nieuwsbrief van 23 maart 2022

Lieuwe Steendam, voorzitter van de BVP, haakt in op de ideeën rond circulariteit binnen de vereniging, onze leden Klift Roest en Gooiland starten de Stoffeerders Academy en het nieuwe lid Twigt Interieur stelt zich voor, dat alles in de Nieuwsbrief van 23 maart.

Je vindt hem hier: Nieuwsbrief BVP 23-03-2022

De BVP Nieuwsbrief van 9 maart 2022

Veel nieuws over Oekraïne deze maal. MKB Nederland geeft veel mogelijkheden om nadere informatie te verkrijgen en het richtte een meldpunt in waar ondernemers met hun zorgen terecht kunnen. Verder een mooi project van TMC Wonen en TMC Project ter inspiratie voor andere leden. De laatste mededelingen rond het golftoernooi komen natuurlijk ook aan de orde.

Zie de hele Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief BVP 9 maart 2022

2 nieuwe leden in februari

Deze maand verwelkomt de BVP 2 nieuwe leden. De firma Legebeke A.P. Stoffering voegde zich begin februari bij de BVP. Maarten Legebeke is de contactpersoon. Het bedrijf zetelt in Emmen. Eigenaren Maarten Legebeke en Andre Poulokarov zijn Legebeke A.P. Stoffering in 2014 gestart. Samen beschikken zij over ruim 25 jaar ervaring in uitvoering, projectbegeleiding en advies in de stoffering.

Deze dage werd ook Twigt Interieur lid van de BVP. Leo Twigt is de eigenaar. Het bedrijf is te vinden in Capelle aan den IJssel.

Beide bedrijven uiteraard hartelijk welkom. We zijn blij dat we inmiddels een grote groep vormen van bevlogen projectinrichters en vloeronderhoudsbedrijven die zich samen met hun leveranciers inzetten om kwaliteit te leveren aan hun afnemers.

De BVP Nieuwsbrief van 23 februari

De voorzitter van de BVP, Lieuwe Steendam was aanwezig op de Studiekeuzebeurs West in Ahoy Rotterdam en verhaalt daarover in zijn column in de Nieuwsbrief van 23 februari. Verder een mooi initiatief van Borrenbergs Groep, De Meeuw en Tarkett in het kader van circulariteit, een oproep om betrokken te blijven bij het pensioen van de medewerkers (er verandert veel in de komende jaren) en vooruitblikken op het BVP Golftoernooi van 25 maart. Dat alles in de laatste Nieuwsbrief van de BVP.

U leest deze Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief BVP 23-02-2022

De BVP Nieuwsbrief van 9 februari

Weer een volle Nieuwsbrief deze maal. Aankondigingen voor het BVP Golftoernooi en voor een voorlichting over de veiligheidsladder, een mooi stuk van Progenta in deze week van de circulariteit, de voorzitter gaat op de filosofische toer en de firma LegeBeke A.P. Stoffering stelt zich voor als nieuw lid van de BVP.

Lees de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief 9 februari 2022

De BVP Nieuwsbrief van 26 januari

Gisteren verscheen weer de Nieuwsbrief van de BVP. Met onder andere een terugblik op de open dag van het HMC, waarbij de BVP aanwezig was, een verslag van de firma Circonstruct (samenwerkingsverband met Kemper Inrichters) en een reactie van MKB Nederland op de Covid discussie van afgelopen donderdag in de Tweede Kamer.
Je vindt de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief BVP 26-01-2022

Een BVP Nieuwsbrief voor niet-leden (19 januari 2022)

Op 19 januari werd een nieuwsbrief aan die projectinrichters gezonden, die (nog) geen lid zijn van de Branchevereniging Projectinrichting. In deze Nieuwsbrief een overzicht van wat activiteiten waarmee de BVP in deze periode bezig is.

Je vindt deze Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief BVP 19 januari 2022 aan niet-leden

De BVP Nieuwsbrief van 12 januari

De eerste Nieuwsbrief van de Branchevereniging Projectinrichting in 2022 is verschenen. Ons nieuwe lid SEBO stelt zich daarin voor aan de overige leden; verder wordt stilgestaan bij het feit dat Dick Kampschreur sr. afscheid nam van de vele functies die hij binnen de WVVR, PPI en BVP heeft vervuld. Een klein beeldje “chapeau” herinnert hem hieraan. En de Raad van Toezicht kreeg een nieuw lid, de heer Robert Kampschreur (ja, zoon van …).

Je vindt hem hier: Nieuwsbrief BVP 12 januari 2022

SEBO Nederland voegde zich bij de BVP

Fijn, weer een nieuw lid van onze Branchevereniging Projectinrichting. De firma SEBO Nederland sluit zich bij ons aan.

Met een oude bekende aan het roer, namelijk de heer Cees van Gelder. Hartelijk welkom.