BVP Nieuwsbrief van 29 november 2023

RE-FLOR by Duofort ontwikkelde een reinigingsstraat voor vervuilde tapijttegels, die verder nog goed bruikbaar zijn. Beschrijving in de BVP Nieuwsbrief van vandaag. Verder verslag van de voorzitter, Lieuwe Steendam van de ALV van MKB-Nederland, de visie op de uitslag van verkiezingen van MKB en een aankondiging van NIS2, een Europese richtlijn op het gebied van cybersecurity. En natuurlijk meer!

Je vindt de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief 29-11-2023

BVP Nieuwsbrief van 15 november 2023

Zie hier de Nieuwsbrief van 15 november 2023.

De voorzitter, Lieuwe Steendam bezocht een paar open dagen van opleidingsinstituten op ons vakgebied en doet daar van verslag; ons lid D2 projectparket staat in de schijnwerpers, de leden worden ingelicht over workshops en onderzoeken die in het nieuwe jaar zullen plaats vinden en er wordt aandacht besteed aan een nieuw lid van de Branchevereniging Projectinrichting, de firma Instyle Concepts Projectinrichting.

En meer.

Lees deze Nieuwsbrief: Nieuwsbrief 15-11-2023

Instyle Concepts Projectinrichting wordt lid

De Branchevereniging Projectinrichting verwelkomt met plezier een nieuw lid. Instyle Concepts Projectinrichting te Zwolle. De heer Pim Pera is directeur en de contactpersoon.
Instyle Concepts is de projectinrichter voor verrassende interieurs, opgericht in 1998 en gevestigd in Zwolle. Dit doet het bedrijf voor vier markten; hotels, recreatiewoningen, short stay accommodaties en de zorg. Deze interieurs worden door vakkundig advies, een eigen designstudio en eigen logistiek gecreëerd. Hierdoor scheppen we plekken waar je je meer dan thuis voelt.
Instyle Concepts ontzorgt van A tot Z en zoekt de verbinding tussen de wensen, eisen, stijl en identiteit van de afnemers.

BVP Nieuwsbrief van 1 november 2023

De BVP Nieuwsbrief van 1 november houdt zich veel bezig met opleiden en het betrekken van VMBO-leerlingen bij ons vakgebied. Ons lid Projectservice Zuidwest staat deze maal in het zonnetje. Verder de data voor de ledenbijeenkomsten in 2024. En meer!

Je vindt de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief 01-11-2023

BVP Nieuwsbrief van 11 oktober

In de Nieuwsbrief van deze 11e oktober aandacht voor ons lidbedrijf Verag in Elst; verder wijst de voorzitter Lieuwe Steendam op de inspanningen om vakkrachten te werven en op te leiden. Vanuit MKB-Nederland wordt gewezen op een paar hobbels op de weg naar duurzaam vervoer met bedrijfsbusjes en de BVP zelf meldt een aanvulling op het bestuur en een actualisering van de leveringsvoorwaarden.

U vindt de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief 11-10-2023

BVP Nieuwsbrief van 27 september

De Nieuwsbrief van de Branchevereniging Projectinrichting van 27 september. Met een terugblik op de ledenvergadering van 19 september, de schijnwerper gericht op ons lid Kemper Inrichters en iets over het Kampioenschap Woning- en Projectinrichting op de InCoDa van afgelopen dagen. En natuurlijk laat MKB zich horen over de plannen van de Tweede Kamer om het minimumloon te verhogen.

En er is meer.

U vindt de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief 27-09-2023

BVP Nieuwsbrief van 30 augustus

Hierbij weer de 14-daagse Nieuwsbrief van de Branchevereniging Projectinrichting.

De schijnwerper staat deze maal gericht op de firma Ten Dam uit Papendrecht en MKB trekt (wederom) ten strijde tegen de regeldruk, zeker nu is vastgesteld dat een derde deel van alle regels onwerkbaar is voor het mkb.

Verder wijst de voorzitter, Lieuwe Steendam op een bericht van de firma Vinylrecycling die erover klaagt dat ze enerzijds worden geprezen voor hun initiatief van recyclen, maar anderzijds door de stringente regelgeving de verkregen producten niet kunnen verkopen.

Kortom, weer veel lezenswaardigs in deze aflevering.

U vindt de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief 30-08-2023

BVP Nieuwsbrief van 26 juli 2023

Een korte Nieuwsbrief voor de thuisblijvers en voor hen die bijvoorbeeld in tropische temperaturen hun e-mail raadplegen.
Geen bedrijf in de schijnwerpers in deze Nieuwsbrief, slechts een voorwoord van Lieuwe, een herinnering aan onze ledenvergadering van 19 september en een mijmering van Jacco Vonhof over de vakkrachten die overal node gemist worden.

En vooral een hartelijke groet aan alle leden, waar ook ter wereld!

De Nieuwsbrief vindt u hier:  Nieuwsbrief 26-07-2023

Nieuwsbrief voor niet-leden

Een paar keer per jaar lichten wij projectinrichtingsbedrijven die (nog) geen lid van de BVP zijn in over de dingen waar we ons als vereniging mee bezig houden. Zo ook op woensdag 21 juni.

In deze Nieuwsbrief  gaat de voorzitter Lieuwe Steendam in op de opleidingen in regio Noord-Holland, deels Utrecht en Zuid-Holland.
Verder aandacht voor het jongerenplatform, het nut van het lidmaatschap van MKB Nederland en van de onderwerpen impact leiderschap en vitaliteit, die in het najaar aan de orde komen binnen de vereniging. Tenslotte nog iets over PVC-recycling.

De Nieuwsbrief lezen? Klik hier: Nieuwsbrief voor niet-leden 21-06-2023

Estillon is lid van de BVP geworden

Van harte welkom, Floor Marcus. Floor is de contactpersoon van Estillon te Uden, dé ondervloeren specialist. Estillon besloot lid te worden van onze Branchevereniging Projectinrichting. Fijn dat er alweer een  gerenommeerd bedrijf lid van onze vereniging werd.

Nieuwsbrief 14 juni 2023

Enkele terugblikken in deze Nieuwsbrief. Terugblik op de ledenvergadering van de Branchevereniging Projectinrichting en een impressie van de voorzitter op zijn bezoeken aan de Open Dagen van Cotap in Zwolle en aan de relatiemiddag van TMC te Goes. Verder staat “het huis van Lavoir” in de schijnwerpers en wordt vooruitgekeken naar alweer de volgende ledenvergadering […]

Ledenvergadering BVP van 6 juni 2023

Op dinsdag 6 juni hield de Branchevereniging Projectinrichting (BVP) haar ledenvergadering bij de firma Interface te Scherpenzeel. Na het warme welkomstwoord door voorzitter Lieuwe Steendam vertelde Janneke Leenaars, de Sustainability Manager van Interface een en ander over alle duurzaamheidsprojecten van Interface en gaf uitleg en toelichting over de doelstellingen op de wat langere termijn.
Aansluitend verzorgde Kimm Besselsen van ‘Vinylrecycling by Bess Trade’ een presentatie over hun vooruitstrevende visie en werkzaamheden op het gebied van recycling van vinyl en PVC.
Hierbij werd de nadruk gelegd op het inzamelen van al gebruikt PVC uit projecten. Er zijn inmiddels de nodige proeven op gang gekomen om na te gaan of het mogelijk is dit ‘verontreinigde’ PVC te recyclen. De eerste vooruitzichten zijn gematigd positief.

Aan het eind van de leerzame middag bedankte Lieuwe Steendam namens de vele aanwezige leden Interface hartelijk voor de gastvrijheid en het heerlijke en goed verzorgde buffet.

Nieuwsbrief BVP 31 mei 2023

Weer een Nieuwsbrief van de Branchevereniging Projectinrichting. De voorzitter, Lieuwe Steendam, doet verslag van zijn bezoek aan Design District, Legebeke Projectinrichting staat in de schijnwerpers, nogmaals een herinnering aan de BVP-ledenvergadering van 6 juni en een hartenkreet van de voorzitter van MKB-Nederland over een veelgehoorde verzuchting van ondernemers: “Maar hoe dan?”

En meer.

Lees de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief 31-05-2023

Nieuwsbrief BVP 17 mei 2023

Textiles and More is ons lid, dat vandaag in de schijnwerper staat van de BVP Nieuwsbrief. Verder attendeert de voorzitter Lieuwe Steendam op de ledenvergadering van 6 juni. En de Vloerenmontagegroep werd lid van de Branchevereniging Projectinrichting.
En natuurlijk meer!

Je vindt de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief 17-05-2023

Nieuwsbrief van 19 april 2023

Het BVP-lid Finesse te ’s-Hertogenbosch staat in de schijnwerpers, de subsidiepot voor hulp bij verduurzaming is weer geopend, er wordt dieper ingegaan op het project Vitaal Bedrijf en de voorzitter Lieuwe Steendam zoekt namens opleidingsinstituten ervaren instructeurs om les te geven bij het HMC te Rotterdam en Amsterdam.

Dit alles en meer in bijgaande Nieuwsbrief. Je vindt hem hier: Nieuwsbrief 19-04-2023