Lees hier al het nieuws over de projectinrichting en vloeren branche.

Nieuwsbrief bestuur van 20 oktober 2021

Op 20 oktober zag weer de om de 14 dagen verschijnende Nieuwsbrief het licht. Naast het voorwoord van de voorzitter een artikel over de sterke ledenwinst van de afgelopen weken en een aankondiging van de Nieuwjaarsbijeenkomst van de BVP op dinsdag 25 januari 2022. MKB liet een manifest verschijnen over het vestigingsklimaat in Nederland en de IVC Group (lid van de BVP) doet uit de doeken hoe de groep door tal van maatregelen de CO2-uitstoot terugbrengt.

Je vindt de Nieuwsbrief hier: Nieuwsbrief 20 oktober 2021

Terugblik op de algemene ledenvergadering van 28 september 2021

Algemene ledenvergadering / bijdrage van Odette Ex van Ex Interiors.

 

De Branchevereniging Projectinrichting, de BVP, had op 28 september een grote opkomst van 110 leden. Als gastheer trad Lensen Projectinrichters in Zaltbommel op en hun open presentatieruimte met tribune bood gemakkelijk plaats aan meer dan honderd mensen.

Tijdens deze bijeenkomst van de BVP was interieurarchitecte Odette Ex van Ex Interiors uitgenodigd om haar visie over circulariteit met ons te delen. Velen weten dat haar bureau aan de wieg staat van vele projecten waarin vanuit de circulariteitsgedachte inhoud wordt gegeven.
Zij constateerde dat zij ongerust is over de nabije toekomst. Een weergave van haar gedachtengoed:

Vanuit de huidige tijd net na de grote impact van Corona op onze samenleving, vraagt zij zich af of deze crisis, die ons ook ruimte bood om op adem te komen en ons te bezinnen, ook in een positief effect zal resulteren. Kijk naar de enorm toenemende transporten in pakketten voor particulier en bedrijf, de tekorten aan papier door de enorme hoeveelheden verpakkingen die worden gebruikt; nu ontstaan al weer files en we dreigen sluipenderwijs terug te vallen in onze oude gewoonten. Odette Ex vraagt zich oprecht af:

“Heeft de aarde zijn samenwerkingsovereenkomst met de mensen verbroken?”

We zien niet te ontkennen krachten als overstromingen, bosbranden, plasticvervuiling, versnelde temperatuurveranderingen; Odette constateert dat we vervreemd raken van de natuur en van onszelf. De aarde is een ecosysteem dat we moeten koesteren en in evenwicht moeten brengen.

De fabrikanten en leveranciers moeten dàt bieden wat verantwoord is voor nu en in de toekomst. We moeten veranderen, vergroenen en open zijn over de “ingrediënten” die we toepassen. En Odette vraagt om elkaar te inspireren en te helpen o.a. via het initiatief Inside Inside waar al vele partners bij betrokken zijn. Zie de website www.insideinside.nl  Zij vindt dat we minder naar EGO maar veel meer naar ECO moeten, en dat moeten we samen doen.

Naar aanleiding hiervan zijn ook de BVP leden bewust van de impact en ontstond er al nuttige vraag over het omgaan met restafval ook bij verwerkers van materialen, in dit geval bij de configuratie en confectie van gordijnen. We kunnen veel aanpakken.

Ook werden tijdens deze bijeenkomst de cijfers van de BVP doorgenomen, bestuursleden herbenoemd en ingegaan op instroom en opleiden van vakmensen. Hierbij werd door de voorzitter nadruk gelegd op samen doen en samenwerken o.a. met InRetail, de onderwijsinstellingen en onze eigen werkgroep en onze leden.

Al met al een zeer geslaagde middag waarbij de BVP-leden elkaar weer lijfelijk konden ontmoeten en motiveren.

Nieuwsbrief van het bestuur van 3 februari

Op 3 februari 2021 werd de 14-daagse Nieuwsbrief van het bestuur gepubliceerd.
Lees hier deze Nieuwsbrief: Nieuwsbrief bestuur BVP 3 februari 2021

Nieuwsbrief van het bestuur van 28 oktober 2020

Op 28 oktober 2020 werd de 14-daagse Nieuwsbrief van het bestuur gepubliceerd.
Lees hier deze Nieuwsbrief: Nieuwsbrief bestuur BVP 28 oktober 2020

Nieuwsbericht van het bestuur van 5 augustus 2020

In de zomer is de frequentie van de Nieuwsbrieven van het bestuur iets lager.

In plaats van eenmaal per twee weken in juli en augustus eenmaal per maand.

Lees hier de Nieuwsbrief van 5 augustus 2020: Nieuwsbrief bestuur 05-08-2020

 

Shaw Contract voegt zich bij de BVP!

Deze week voegde zich weer een nieuw lid bij de Branchevereniging Projectinrichting. Shaw Contract uit Oosterhout meldde zich aan. Van harte welkom bij de vereniging BVP.

Inschrijving voor Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstofferen 2019 geopend

Na de zomer vindt het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Het kampioenschap wordt gehouden tijdens Interieur Collectie Dagen (InCoDa) op 15, 16, 17 september 2019. Het wordt de eerste editie onder de nieuwe naam NKWP, voorheen heette deze wedstrijd het NK Woningstofferen. Voor geïnteresseerden is het vanaf nu tot 1 augustus mogelijk om in te schrijven.

Lees meer

Samen bijdragen aan circulaire economie

Projectinrichter Boerhof over nieuwe ‘afval’-verwerking van Forbo Flooring

Veel klanten zamelen al snijafval in voor Forbo. Dit materiaal wordt vervolgens gerecycled tot nieuwe vloeren. Forbo is ontzettend blij met klanten die helpen met het terughalen van snijafval en oude vloeren. Een trouwe inzamelaar is projectinrichter Boerhof. Waarom doen ze mee? In gesprek met directeur Kristel Leerkes.

Lees meer

Over het PPI-Keurmerk

We signaleren dat ons PPI-keurmerk steeds meer landelijke bekendheid en daarmee ook erkenning krijgt. In aanvragen en aanbestedingen wordt langzamerhand steeds meer gevraagd om bedrijven die over het PPI-keurmerk beschikken. Zie hieronder ter illustratie een aanvraag van de gemeente Meppel.

Lees meer

CAO voor projectinrichters

Onze branche kent (nog) geen cao voor projectinrichters. Veel bedrijven volgen de CAO Wonen, die per 1 januari is aangesloten bij de CAO Fashion, Sport en Lifestyle. Daarmee zijn deze collectieve arbeidsovereenkomsten nog verder van de branche voor projectinrichting komen te staan. Het bestuur van de Landelijke Belangen-vereniging LBV onderzocht of het mogelijk was, voor onze branche, een aparte cao af te sluiten. Het antwoord is: “Ja!”

Lees meer

Interview met LEOXX – Wouter Bink

LEOXX: “creates with care”

LEOXX is een eigenzinnige onderneming die hoogwaardige projectvloeren ontwikkelt met duurzame materialen. Zij nemen, als top-5-leverancier van Nederland, hun verantwoordelijkheid voor de toekomst.

Lees meer

De toekomst van de stofferingsbranche

In Mobilia stond onlangs een interessant artikel over de instroom van jonge vakmensen in onze branche. Abeln Stoffering en Boerhof Projectstoffering zetten zich o.a. in om – in samenwerking met Technisch Werk Nederland – jongeren te interesseren voor een baan in de projectstoffering: “In de opleiding kun je van alles kiezen, maar geen vloerbedekking leggen.”

Lees meer

Over de nieuwe wet DBA

De wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) is begin dit jaar aangenomen. Dit houdt in dat vanaf 1 mei 2016 de VAR (verklaring arbeidsrelatie) vervalt en deze nieuwe wet in werking treedt.

Lees meer

Stofferingsbranche zet jonge talenten in

In bijgaande flyer leest u meer informatie over de inzet van talentvolle jongeren in de stofferingsbranche. Technisch Werk Nederland werkt hierin samen met o.a. BVP-leden Boerhof, Unipro en Bosgoed.

Lees meer

Arbeidsrelatie met zzp’er schijnhuwelijk?

Bent u al als projectinrichter op de hoogte van de ontwikkelingen en de nieuwe weg DBA (deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties)?

We lichten graag toe wat dit kan betekenen voor uw bedrijf en uw leveranciers. Vanaf 1 mei 2016 komt de VAR-verklaring geheel te vervallen. Indien u als opdrachtgever een zzp’er wilt inhuren, zullen er een aantal zaken drastisch veranderen. Veel zzp’ers werken lange tijd voor dezelfde opdrachtgever. Een schijnconstructie, waar de overheid verandering in gaat brengen. Het moet in het vervolg duidelijk zijn of iemand zzp’er is. Een persoon die zelfstandig werkt zal zijn of haar eigen gereedschap mee moeten nemen. Gebruik van gereedschappen en bv. bedrijfskleding van de opdrachtgever zijn niet langer toegestaan.

Lees meer