belangenbehartiging

Even kennismaken II

Danny Voerman, directeur Prolance

Onder hun clientèle bevinden zich grote opdrachtgevers binnen de gezondheidszorg, zoals het Erasmus MC en HAGA Ziekenhuis, maar ook de TU Delft en het Albeda College.

“Vloerbedekking verwijderen en recyclen, voorbewerking van ondergronden, houten vloeren en harde en zachte vloerbedekking, periodieke vloerreiniging… eigenlijk doet Prolance alles op het gebied van vloeren. Maar we monteren en onderhouden ook zonweringen en houden ons bezig met akoestische wandafwerking.

Gezamenlijk een stap naar voren zetten.

 

Circulaire relaties

danny voerman

Met onze klanten en opdrachtgevers proberen we een circulaire relatie op te bouwen. We leggen een nieuwe vloer of plaatsen zonwering, plegen periodiek onderhoud en als het product echt aan vervanging toe is door slijtage of andere gebreken, beginnen we weer vooraan. Wij vinden een gezonde relatie met zowel onze opdrachtgever als de eindgebruiker even belangrijk. Dat begint al in de voorbereiding. We geven technisch advies, denken mee in het ontwerp, installeren de producten en zorgen voor een strak eindresultaat.

Personeelstekort

Ik geloof er sterk in dat we als branche gezamenlijk een stap naar voren kunnen zetten. Door deelname aan BVP, nu alweer zo’n 2,5 jaar, kan Prolance kennis delen met anderen en de nieuwste ontwikkelingen in de markt volgen. En daar ook een steentje in bijdragen. Bijvoorbeeld door actief mee te denken over de toekomst. Net als de hele bouwwereld heeft onze branche last van een dringend tekort aan geschoold personeel. Dat maakt ons afhankelijk van derden, die weer hun eigen werkwijzen hebben en zich niet altijd conformeren aan de kwaliteitsnormen zoals wij die graag zien. Of die klanten van ons verwachten. Dat doet afbreuk aan ons imago en dat moeten we zien te voorkomen.

personeelstekort

De jeugd heeft de toekomst

Daarom werken we samen met het HMC in Rotterdam, de vakschool voor hout, meubels en interieur, waar onder andere stoffeerders en interieurvakmensen worden opgeleid. Wij zijn een erkend leerbedrijf en bieden dus ook stageplaatsen, of een beroepsbegeleidende leerweg van vier dagen werken en een dag naar school. Op de open dagen laat ik altijd even mijn gezicht en natuurlijk ons bedrijf zien. We hopen jongeren enthousiast te krijgen voor onze branche. Ze te laten zien dat dit echt een vak is waarin je een mooie carrière kunt opbouwen.

BVP als keurmerk

Als branchevereniging kunnen we een gezamenlijk geluid laten horen en concrete afspraken maken over wat we nu eigenlijk met het woord ‘kwaliteit’ bedoelen. En door kennisdeling houden we elkaar daarin scherp. Zo verbeteren we ook het aanzien van de branche als geheel.

Concreet zijn we ook trotse dragers van het PPI-keurmerk. We willen erin bijdragen om dit net als bijvoorbeeld VCA of ISO een vast begrip te maken. Dat geeft extra vertrouwen, een verzekering dat we niet zomaar wat doen, maar ons aan landelijke afspraken houden. Daar zijn wij zelf bij gebaat, maar vooral ook de eindgebruiker.

Belangenbehartiging

Tegelijkertijd is de branchevereniging voor ons degene die de belangen behartigt. Als er in Den Haag iets besloten wordt dat ons werk beïnvloedt, kunnen we met elkaar een vuist maken. Zorgen dat we wet- en regelgeving krijgen die echt op ons werk is afgestemd. Eerder werden we nog wel eens onder de bouw of andere sectoren geschoven. Dat paste net niet helemaal. Ik ben dus erg tevreden met de BVP, hoop dat het breder gedragen gaat worden en dat de BVP-leden zich er ook voor blijven inzetten.”