Lieuwe Steendam-2

Wie is Lieuwe Steendam?

Lieuwe werkte zo’n twintig jaar als Sales Director bij Tarkett Commercial Nederland. Van april 2007 tot februari 2015 was hij bovendien penningmeester van onze branchevereniging, toen nog PPI. In 2016 ging Lieuwe met pensioen. Vanaf dat moment fungeerde hij als lid van de Raad van Advies en startte hij zijn activiteiten op het gebied van assessments , training en coaching onder de naam DAMSTEEN.

Op 21 maart jl. werd Lieuwe Steendam door de leden gekozen als nieuwe voorzitter en opvolger van Jeroen Blankers.

De branchevereniging dus nooit echt ‘los’ kunnen laten?

‘Dat kun je wel stellen’ lacht de kersverse voorzitter. ‘In de loop der jaren heb ik veel ontwikkelingen in ons vak meegemaakt. Concluderend vind ik dat vakmanschap hetgeen is waarmee je je als projectinrichter – en als leverancier – blijft onderscheiden. Ik signaleer de aanhoudende prijsdruk in de markt; de lage pre-crisis offertes bij opdrachtgevers spelen veel leden nog parten. Ook wat die ontwikkeling betreft ben ik ervan overtuigd dat onze leden zich door hun expertise sterk profileren en dat vakmanschap altijd wint.

Onze leden tonen hun professionaliteit, door te laten zien dat ze lid zijn van de BVP (op websites en in andere communicatie-uitingen en voor een deel ook in het bezit zijn van het PPI-keurmerk en natuurlijk gewoon door goed werk en/of materiaal en service te leveren.

Onderlinge contacten

Zoals gezegd, wil ik me inzetten voor de leden. Natuurlijk is het belangrijk dat onze vereniging verder groeit en gaan we samen op zoek naar nieuwe leden. Maar ook aandacht voor de bestaande leden vind ik essentieel. Daarom zal ik de komende tijd zo veel mogelijk aangesloten bedrijven bezoeken. Een plezierige uitdaging, waar ik me erg op verheug. Voor de onderlinge contacten, kennisuitwisseling en het positioneren van de BVP hecht ik bovendien erg aan onze vergaderingen. Ik hoop dan ook dat het iedereen – ondanks de drukke werkzaamheden – lukt zo veel mogelijk te komen.

Materialen

In de loop der jaren zag onze nieuwe voorzitter veel voorbijkomen in de wereld van de projectinrichters. Wat hem vooral opvalt, zijn de nieuwe materialen die makkelijker te verwerken zijn: ‘Sjouwde men een aantal jaren geleden nog te veel met grote rollen door een gebouw, tegenwoordig zie je steeds meer stroken en tegels en betere hulpmiddelen om de rollen te vervoeren en te verplaatsen. Een positieve ontwikkeling’ mede in het kader van de arbo.

Over de hoeveelheid designs en de veranderende materialen zou hij een boek kunnen schrijven: ‘De combinaties van harde en zachte materialen zijn momenteel een echte trend. We kunnen met onze expertise een klant goed adviseren door o.a. te achterhalen voor welke toepassing een ruimte gebruikt wordt’.

Doelmatigheid en sfeer

‘Het mooiste van ons vak vind ik de toegevoegde waarde die wij leveren. Een ruimte krijgt pas sfeer met de juiste vloeren, raam- en wandbekleding. Een veelzijdig vak. De projectinrichter zorgt dat een gebouw gaat ‘leven’ en geschikt is voor zijn toepassing. Dat varieert van de uitstraling van een vloer in een commerciële ruimte, de stimulerende omgeving in een klaslokaal tot de hygiënische vloer- en wandbekleding in een medische instelling of laboratorium. Ons werk maakt een gebouw praktisch en bepaalt de sfeer. Het is fantastisch om dat te mogen creëren. Die creativiteit is onze gezamenlijke passie!