“Successen én leermomenten delen”

Lippe Project is sinds kort lid van de BVP. De branchevereniging is bij commercieel manager Herman van der Til niet onbekend. Hij loopt al aardig wat jaren mee in de kantoor- en projectinrichting. Toen Lieuwe Steendam hem benaderde, was het lidmaatschap snel beklonken.

Lippe Project“Ik zie kennis delen als grote meerwaarde van de BVP. We signaleren bijvoorbeeld dat fabrikanten een enorme uitdaging hebben met betrekking tot circulariteit/duurzaamheid van grondstoffen en producten. Het zou goed zijn als hierin meer de samenwerking gezocht werd. Maar ook op andere onderwerpen die daadwerkelijk het verschil kunnen maken in onze branche. Door je kwetsbaar op te stellen, successen én leermomenten te delen kunnen de leden van elkaar leren, en elkaar meer als collega zien. De BVP vervult hierin al een belangrijke rol. Zo kunnen we met elkaar echt het verschil maken. En daar dragen wij graag een steentje aan bij.”

Woonwinkels

Lippe Project uit Drachten is een echt familiebedrijf, 48 jaar geleden begonnen als woonwinkel. Inmiddels zijn er acht grote woonwinkels in Friesland, gericht op de consument. Lippe Wonen verkoopt en adviseert vloer- en raamdecoratie (markiezen, gordijnen, zonwering, etc.) in de breedste zin van het woord. De andere tak van sport – Lippe Project – is actief in de B2B-projectinrichting in onderwijs, zorg en utiliteit. De specialisten van Lippe Project worden ook regelmatig door architecten en interieurontwerpers ingeschakeld voor specifiek advies.

Lippe project

Een brede technische kennis van vloeren is een belangrijk visitekaartje voor Lippe. “Je kunt een vloer leggen of ‘uitrollen,” lacht Herman. “Een ziekenhuis stelt natuurlijk andere eisen aan een vloer dan een accountantskantoor. Dat is echt ons vak. Samen met onze interieurontwerpers geven wij een compleet advies.”

In totaal werken zo’n 65 mensen bij het bedrijf en daarnaast is er een flexibele schil. Het personeelstekort speelt, net als overal in de branche, ook bij Lippe, aldus Herman: “In principe kunnen we per direct meerdere nieuwe stoffeerders inzetten. Tot op heden werken we nog niet met stagiair(e)s, maar staan daar wel voor open.”

Lippe Project

Betalen voor gebruik

Lippe werkt volop mee aan recyclingprogramma’s en denkt mee over hergebruik van materialen. Verder is innovatie en vernieuwing belangrijk. Herman: “We zijn aan het verkennen of het ‘pay for use’-concept toe te passen is op vloeren. Opdrachtgevers hebben dan niet de investering van een nieuwe vloer, maar betalen slechts voor gebruik, onderhoud en eventuele reparaties. Alles voor een vast bedrag. De vloer als ‘leaseconcept.’ Het lijkt ons interessant dit soort ontwikkelingen te delen met de andere BVP-leden.”