Partner in circulair inrichten

Lutterman Projectinrichting is een van onze nieuwste leden. Accountmanager Leroy Lutterman is de derde generatie in het familiebedrijf, dat al sinds 1912 bestaat. “In 1912 startte mijn opa met confectiekleding. Hij stond bekend om zijn uniformen die hij maakte voor o.a. de Rijkspolitie en de overheid. In 1961 nam hij een woninginrichtingsbedrijf aan de Gedempte Oude Gracht over en behield tevens het eigen pand in Haarlem als filiaal.

Leroy Lutterman

Naast de confectiehandel begon Lutterman ook met de verkoop van meubels en woonartikelen, vloeren en raamdecoratie. In 1967 volgde nog een extra filiaal om de groei op te vangen. Sinds dat moment houdt Lutterman zich uitsluitend bezig met projectinrichting.” Er werken vier mensen op kantoor en vier vaste stoffeerders, samen met een vaste schil van flexibel inzetbare vakmensen. Leroy: ”We proberen ons te onderscheiden in flexibiliteit, kwaliteit en nazorg. Daarom werken we uitsluitend met vaste partners, ook in de uitvoering. Ook met veel van onze opdrachtgevers hebben we een langdurige relatie, in sommige gevallen al veertig jaar.”

Lutterman

Investeren

Het bedrijf werkt landelijk, maar richt zich primair op de Randstad. De inrichting van kantoren voor de zakelijke markt – scholen, ziekenhuis, bedrijfscomplexen etc. – is de corebusiness. Lutterman zoekt graag de samenwerking en werkt o.a. samen met kantoorinrichters zodat ook het meubilair bij de nieuwe projectinrichting geleverd kan worden. Een mooi voorbeeld is de kantoorinrichting van een bedrijf in het Schiphol-complex. Evenals andere collega’s in de branche, is het ook voor Lutterman belangrijk te investeren in goede mensen: “We hebben prima stageplekken voor mensen die stoffeerder willen worden en zetten ons graag in voor het opleiden van nieuwe mensen.” En dat past natuurlijk perfect bij de plannen van de BVP, evenals het belang dat Lutterman hecht aan kwaliteit: “Wij verwachten dat het keurmerk echt iets toe kan voegen voor onze klanten.”

Lutterman

Circulair pilotproject

Lutterman is verder volop bezig de ‘circulaire projectinrichting’ zo veel mogelijk uit te breiden. Leroy: “Dat gaat verder dan het opnieuw gebruiken van een vloer. Zeker bij opdrachtgevers als overheden en semioverheden neemt de vraag naar circulair inrichten toe. Dat is complex: je moet veel regelen in afvalstromen, met fabrikanten, etc. We willen hierin echt onderscheidend zijn. En zoeken graag de samenwerking in alle facetten van het proces. In de loop van 2020 starten we met een pilotproject, we delen deze informatie en inzichten natuurlijk graag met de collega’s van de BVP.”

Leroy ziet uit naar de eerste ontmoeting met de andere BVP-leden op 15 januari 2020.

Meer informatie: https://luttermanprojectinrichting.nl/

Logo Lutterman