Circonstruct bouwt aan duurzaamheid

Circonstruct B.V. is een ‘zusje’ van Kemper Inrichters BV. Geen onbekende voor jullie aangezien deze vennootschap is opgericht door Dennis Kemper, die lid is van de BVP. De andere eigenaar is Harrie Lamers, wellicht onbekend in de wereld van de projectinrichting, maar bijna 3 jaar onderdeel van deze organisatie.

Hergebruik
Al in het eerste ‘klikgesprek’ met een klant is circulariteit een belangrijk onderwerp. Recent adviseerden wij een groot transportbedrijf in de regio, dat een nieuw distributiecentrum bouwt.
Wij zijn altijd op zoek naar kansen om verder te verduurzamen. Voor de kantoorruimte van dit distributiebedrijf kozen wij voor tapijttegels. Die kunnen voor 100% worden hergebruikt. De versneden resten worden ingezameld en verwerkt tot nieuwe tapijttegels.
Behalve met tapijttegels werken wij met ook met hergebruikte eiken houten vloerdelen en hebben we met succes een school geadviseerd in het gebruik van verpakkingen en materialen met de vloeren.
Wij kijken continue naar de mogelijkheden van circulariteit en dat betekent niet alleen het materiaal, maar ook de ‘losmaakbaarheid’ ervan. Hoe is de verbinding en hoe is het onderhoud?

Gezamenlijke BV
Het idee voor Circonstruct werd ruim 5 jaar geleden geboren toen Harrie bij een lokale netwerkbijeenkomst kennismaakte met Dennis. Beide hadden een eigen bedrijf. Dennis richtte zich destijds al op projectinrichting met de focus op de vloer- en raambekleding. Harrie werkte als zelfstandig ondernemer in LinkedIn en Netwerken. Dennis nodigde Harrie uit om bij hem te komen flexwerken. ‘Toen kwam ik letterlijk bij hem over de vloer’, zegt Harrie.
Dennis en Harrie gingen samen sparren en onderzochten of zij elkaar talenten konden combineren.
Zo ontstond in 2019 Circonstruct.
Circonstruct is ontstaan uit de gedachte welke vloeren zijn er nu echt duurzaam en herbruikbaar? Vele opdrachtgevers vroegen dat aan ons, zo kwamen wij er al vrij snel achter dat er vaak werd gezegd dat een bepaalde type vloer duurzaam was, maar was dat ook daadwerkelijk zo? Er wordt echt een hoop onzin verteld over duurzame vloeroplossingen. Al met al is dit voor ons de afgelopen jaren een interessante zoektocht geweest met vele leuke gesprekken, waarin wij een hoop geleerd hebben over duurzaamheid in de verschillende vloerafwerkingen. Ook hebben wij nieuwe inzichten gekregen over het proces m.b.t. de inname van oude vloerafwerkingen.