Leden aan het woord

Ten Dam Projecten: profijt van collectieve aanpak

Ten Dam Projecten sloot zich enkele jaren geleden aan bij BVP, die toen net haar nieuwe naam had. “We waren een van de eerste nieuwe leden destijds,” legt eigenaar Jacco Veenman uit. “De beoogde strategiewisseling van PPI naar BVP sprak ons erg aan. Het is goed dat we – met uitvoerende partijen en fabrikanten – samenwerken aan het positioneren en professionaliseren van onze branche. Daarom werden we graag lid.”

Collectieve uitdagingen

En dat gevoel is er nog steeds. Veenman juicht de gezamenlijke aanpak van collectieve uitdagingen toe. Zo is hij zeer geïnteresseerd in de recente aandachtspunten over o.a. opleiden en werven van personeel en het vastleggen van een cao. “Enige tijd geleden was er aandacht voor de gewijzigde zelfstandigenregeling. Ook aan deze informatie hebben we veel gehad.”

Mix

Veenman vindt het overigens wel jammer dat de vertegenwoordigers van fabrikanten tijdens de bijeenkomsten vaak in de meerderheid zijn. “Er zou wat meer balans moeten zijn in het soort leden op deze meetings. Het is goed om met elkaar
– in een zo breed mogelijk spectrum – van gedachten te wisselen en onze branche te verstevigen.”

Familiebedrijf

Jacco begon in 1991 als zzp’er stoffeerder. Na zes jaar werd bij projectmanager bij Ten Dam en nam in 2004 het familiebedrijf – als eerste ‘niet-Ten Dam’ – over. “Ik heb nog steeds goede contacten met de familie. Ons bedrijf bestaat overigens al sinds 1936. In de jaren 90 maakten we de switch van voornamelijk de particuliere markt naar projecten in de zakelijke markt. Dat was een goede zet.


Vide met gietvloer en vitrage

Veelzijdig

We zijn een trots Rotterdams – “vergeet dat niet te benoemen” – bedrijf voor projectinrichting en –stoffering. Dagelijks zetten we ons in voor zo veel mogelijk flexibiliteit en uiteraard de hoogst mogelijke kwaliteit.” Van kleine projecten, zoals het aanpassen van een vloer na een verbouwing, tot en het met de complete inrichting van een gestripte ruimte van zo’n 10.000 m2.” Ten Dam richt zich vooral op renovatieprojecten in en om de randstad. Dagelijks werken er gemiddeld zeker tien mensen voor het bedrijf. Bijzonder is dat Ten Dam zelf haar mensen opleidt. “Dat doen we al 82 jaar.”


Trap rubber – Nora